Mellunpuisto artikkelikuva, nainen ja kaksi lasta

Mellunpuiston ensimmäiset talot alkavat nousta vuonna 2023

Mellunpuiston kortteliin, osoitteeseen Pallaksentie 1 ja Ounasvaarantie 2, alkaa vuonna 2023 rakentua uusia asuntoja vanhojen kerrostalojen tilalle. Seitsemän 1960-luvulla rakennettua 3-kerroksista kerrostaloa puretaan vaiheittain, ja tilalle rakennetaan korkealaatuisia ja nykyaikaisia kerrostaloasuntoja.

Rakennusten purkamiseen päädyttiin, koska 1960-luvulla rakennettujen kerrostalojen saneerauskustannukset olisivat käyneet asukkaille ylivoimaisiksi, eikä vanhoja korjaamalla olisi saavutettu uusien asuntojen laatu- tai energiatehokkuustasoa. Asuntojen myynti kehitysyhtiölle oli myös taloudellisesti houkutteleva ratkaisu taloyhtiöiden osakkeenomistajille.

Mellunpuiston uuden korttelin kivijalkaliiketilat täydentävät myös alueen palvelutarjontaa. Korttelin rakentumisella on suuri vaikutus koko Mellunmäen kaupunkikuvan kehitykseen.

Uusien asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa helmi–maaliskuussa 2023. Purkutyöt käynnistyvät Pallaksentien puolella arviolta maalis–huhtikuussa. Uusien asuntojen rakentaminen alkaa vuoden 2023 loppukesästä, ja asuntojen rakentaminen etenee vaiheittain. Kortteliin tuleva pysäköintilaitos rakennetaan siten, että se valmistuu vuoden 2025 alussa ensimmäisten uusien asuntojen valmistumisen aikaan.

Toteutuksen aikataulu tarkentuu tonttien omistajien ja rakennushankkeiden suunnittelun etenemisen mukaan. Rakentamisen ja asuntokaupan suhdannetilanteella voi myös olla vaikutusta aikatauluun, mutta tavoite on, että koko kortteli on valmis vuoteen 2028 mennessä.

2028
Mellunpuiston kortteli on valmis.
Mellunpuiston näkymä
Mellunpuisto on yksi mittavimmista täydennysrakentamisen hankkeista Suomessa ja muokkaa kuvaa koko kaupunginosasta.
Faktaa Mellunpuistosta
  • Mellunpuiston kortteli muotoutuu uudistavan täydennysrakentamisen avulla.
  • Korttelista puretaan huonokuntoiset 1960-luvun kerrostalot ja niiden tilalle rakennetaan moderneja asuintaloja. 
  • Korttelin rakentaminen käynnistyy loppukesästä vuonna 2023. Koko alueen arvioidaan valmistuvan vuonna 2028.

Heräsikö sinulla kysymyksiä? Meiltä saat vastauksia.